Nieuws      Over Tindal      Programma      TindalTV  


Historie    Producties    Steun    Foto’s    Contact    

 Bram van Sambeek


Meesters van het dubbelriet

zaterdag 12 november 2016 20:30, Tindalvilla


Kaarten bestellen via e-mail

Alexei Ogrintsjoek hobo

Bram van Sambeek fagot 

Hans Eijsackers piano


Beethoven - Trio op. 11, Glinka - Trio Pathétique, pauze,
De Falla: Asturiana en Polo, Poulenc Trio


In de Tindalconcerten worden steevast winnaars van de Nederlandse Muziekprijs uitgenodigd. De pianist Hannes Minnaar, die 1 oktober onderscheiden werd met de NMP, trad al tweemaal in de villa op. Bram van Sambeek die winnaar van de NMP werd in 2009 laat de fagot horen in een pianotrio, waarbij hij demonstreert dat de combinatie van piano, hobo en fagot even homogeen is als de piano met viool en cello. In deze kamermuziekavond hoort u de absolute top van de blazers met dubbel riet. Zij worden vergezeld door een van de allerbeste begeleiders in ons land. Hans was eerder te horen in de Tindalvilla met de bariton Henk Neven, winnaar van de NMP in 2010.


Alexei Ogrintchouk (1978) studeerde aan de Gnessin Staatsacademie voor Muziek en later aan het Conservatoire de Paris. Vanaf zijn dertiende gaf hij concerten in Rusland, Japan en Europa. Op 20-jarige leeftijd werd hij benoemd tot solohoboïst van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en vanaf 2005 heeft hij deze positie bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij won in 1997 de eerste prijs van het concours in Genève, in 1999 de European Juventus Prize, in 2002 de Victoires de la Musique Classique, in 2005 onderscheiden als BBC New Generation Artist, in kreeg hij de 2007 Borletti Buitoni Trust Award. Hij speelde soloconcerten met o.a. het de orkesten van het Bolsjoj- en Mariinskitheater, Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia, alle BBC-orkesten, het Nationaal Orkest van België, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Koninklijk Concertgebouworkest en Royal Philharmonic Orchestra. Ogrintchouk was 'visiting professor' aan de Royal Academy of Music in Londen vanaf 2001, docent aan de Musikene in San Sebastian vanaf 2009 en aan het Haagse Koninklijk Conservatorium vanaf 2010. In 2011 werd hij benoemd als docent hobo aan de Haute École de Musique de Genève in 2011. 


Bram van Sambeek (1980) kreeg de NMP in 2009. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Joep Terwey en Johan Steinmann. Eerste prijzen won hij tijdens het Prinses Christina Concours en de Nationale Finale van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In 1999 werd hij door deze stichting uitgeroepen tot Muziektalent van het jaar. Na zijn eindexamen nam hij privélessen bij Gustavo Núñez de solo fagottist van het KCO en volgde hij master classes bij Klaus Thunemann en Sergio Azzolini, de bekendste twee van de zeldzame fagotsolisten. In 2008 won hij de tweede prijs op de internationale ‘Gillet-Fox Competition’ in Utah (V.S). In 2009 nam Bram zijn eerste solo CD op met Sinfonia Rotterdam voor Brilliant Classics. Het NRC: “Van Sambeek speelt zo moeiteloos, speels, levendig en muzikaal dat je niet meer snapt waarom de fagot met zijn lage timbre een ongebruikelijk soloinstrument is.” In maart 2012 bracht Brilliant Classics Bram’s tweede cd uit waarop een grote variatie aan kamermuziek op te horen is en in de komende seizoen zal hij de nieuwe fagotconcerten van Kalevi Aho en Sebastian Fagerlund uitvoeren en opnemen.


Hans Eijsackers (1967) slaagde in 1992 cum laude aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij was winnaar van het Prinses Christinaconcours, het Europees Pianoconcours in 1991 in Luxemburg en ontving tweemaal de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw. Naast zijn werk als docent hoofdvak piano en kamermuziek aan de conservatoria van Tilburg en Den Haag, treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider. Sinds een gezamenlijke tour in de serie Rising Stars in 2001, met onder meer recitals in Carnegie Hall, New York en Wigmore Hall, Londen, vormt hij een duo met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer. Hij is vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Samen met NMP winnaar Henk Neven won hij in mei 2008 de Mees Pierson Prijs. Hij was gast bij het Orlando Festival, het Grachten Festival, het Gergiev Festival, het Festival di Musica Classica di Linari en het Toon Festival, sinds 2007 is hij ook artistiek leider van het “Uitgast Festival”, een muzikaal zomers openluchtevenement in het Natuurpark in Lelystad. Eijsackers is vanaf oktober 2013 Professur Liedgestaltung aan de Robert-Schumann-Hochschule Düsseldorf.

 
  1. Concerten 2016/17


  2. x


x

25 juni                       


  1. Zomerconcert 2017 - Tindalstichting 30 jaar

  2. Storioni Trio, altviolist Timor Yabukov, sopraan Reina Boelens en bassist Hans Roelofsen spelen een feestelijk klassiek-romantisch programma


  3. 15:00 uur, Tuin Tindalvilla

  4. bij slecht weer binnen